Skip to content

Postbus 85400, 3508 AK Utrecht 085-401 79 00
info@fnv-aov.nl

Iedere zelfstandige ondernemer kan meedoen. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want de FNV AOV kent geen uitsluitingen. 

Hoe werkt het?

Wanneer je het formulier hieronder invult, dan word je lid van FNV Zelfstandigen (als je dat nog niet bent) en schrijf je je in voor FNV AOV. De eenmalige inschrijfkosten bedragen 120,- inclusief btw. Vervolgens krijg je een e-mail waarmee je via een kalender een online afspraak maakt met SamSam servicebureau, dat voor de uitvoering van deze regeling zorgt. Tijdens deze online afspraak met het servicebureau bespreek je je inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Het servicebureau rondt de instroomprocedure af, tot en met de storting van je maandbedrag op de derdengeldenrekening. 

<< Let op: het servicebureau vraagt je tijdens de afspraak om o.a. je identificatiebewijs, je bewijzen van inkomen en je contracten te laten zien. En vraagt je het maandbedrag over te maken naar een derdegeldenrekening. Je kunt er van op aan dat dit safe is en dat de gegevens die je verstrekt vertrouwelijk behandeld worden.>>

In 4 stappen ben je klaar!

  1. Als je lid van FNV Zelfstandigen bent dan kun je je via dit formulier aanmelden.
  2. Ben je dat nog niet, dan word je eerst lid van FNV Zelfstandigen via onderstaand formulier.
  3. Vervolgens krijg je een link voor een intakegesprek met het SamSam service bureau dat de uitvoering van de FNV AOV organiseert.
  4. Ter voorbereiding op het gesprek is het belangrijk om aan de hand van de juiste gegevens vast te stellen hoeveel inkomen uit onderneming je hebt. Je kunt dat aan je boekhouder vragen of het zelf berekenen. Ter voorbereiding van dit gesprek ontvang je nog een email met instructies.

De voorwaarden

Maar laten we ook even de FNV AOV voorwaarden herhalen. Transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid vinden wij namelijk enorm belangrijk. 

De voorwaarden om deel te nemen aan FNV AOV:

  • Je bent zelfstandig ondernemer;
  • Je bent, óf wordt hieronder, lid van FNV Zelfstandigen;
  • Op het moment dat deelname start, ben je in staat je beroep/ werkzaamheden uit te voeren. Je bent dus niet beroepsarbeidsongeschikt;*
  • Je genereert inkomen uit je onderneming. Of als je starter bent: je weet dat je inkomen gaat genereren.

* Als je op het moment dat jouw deelname ingaat door ziekte niet in staat bent jouw eigen beroep / werkzaamheden uit te voeren en/of als je weet dat je binnenkort door een ziekte / behandeling of ingreep (tijdelijk) niet jouw beroep / werkzaamheden kunt uitvoeren, kun je nog niet deelnemen. Je meldt je dan aan wanneer je weer volledig in staat bent om te werken.

Mocht het formulier niet werken mail dan naar info@fnv-aov.nl en wij nemen zsm contact met u op of bel 085-4017900.

Nog geen lid van FNV Zelfstandigen? Vul dan onderstaand formulier in. Al wel lid van FNV? Klik dan hier.